fbpx

Sådan kan du lave SEO til små virksomheder

af | okt 7, 2019

SEO kommer i mange former og variationer. En af disse er SEO til små virksomheder.

Mange virksomheder bruger mange penge og ressourcer på SEO, men den lille virksomhed har ikke samme budget – derfor må man finde andre måder at komme frem på Google.

Læs med her for at finde ud af, hvordan din lille virksomhed kan vokse sig stor på Google.

Tænk ikke som de store

For at få flere klik fra Google som en lille virksomhed, bliver man også nødt til at tænke som en lille virksomhed. Dette betyder også, at man ikke kan gå efter de helt store søgeord (i hvert fald ikke med det samme). 

Sælger man cykler,  vil det ikke kunne betale sig, at lægge ressourcer til side for at ligge nr. 1 på cykler. Der vil være alt for meget konkurrence til, at man nogensinde ville have en chance. Gå derimod efter de mindre søgeord hvor konkurrencen er mindre. Selvom den månedlige søgevolumen vil være mindre, vil der stadig være mere profit i at ligge nr. 1, og dermed få 10 klik, end at ligge nr. 79 for et stort søgeord, for det vil ikke resultere i nogle klik overhovedet.

Jeg kan give dig et eksempel fra SEO verden:

Herunder vil du kunne se volumen og sværhedsgraden for 2 søgeord: SEO og SEO for begyndere

For “SEO” er volumen 9.500, men sværhedsgraden er 20, altså et svært søgeord at rangere på. For “SEO for begyndere” er volumen 90, men sværhedsgraden er helt nede på 0, og det vil altså være væsentligt nemmere at rangere for dette søgeord. 

I starten vil dit domæne være meget svagt, og du vil derfor være nødt til at opnå placeringer på de nemme søgeord, indtil du har fået mere styrke til dit domæne.

Spørg om links

Links er og bliver en vigtig del af SEO (i hvert fald for nu). Som en lille virksomhed, har du nok ikke adgang til det allerstørste linknetværk, eller ressourcer til at købe links hos de store linksider – men det betyder ikke, at du ikke kan få links.

Brug dit netværk! Det er ikke en skam at spørge de mennesker man kender, eller de mennesker man ikke kender, om hjælp. Så længe man giver noget retur, så vil de fleste mennesker være åben for en dialog. Nogle gange vil en hjemmeside have penge for et link, andre gange er det nok med et blogindlæg – det varierer meget på niche og størrelse af hjemmesiden.

Bruger man dog sit eget netværk (eksempelvis samarbejdspartnere), altså folk man kender i forvejen, så vil det være noget nemmere at få links. Man bliver nødt til at være lidt kreativ, hvis man vil bygge links uden et budget.

Brug gratis værktøjer

En stor del af SEO er ikke blot egenskaber, men også de væktøjer man bruger. Med værktøjer finder man information og data, og det er på baggrund af denne data, at man kan optimere, skrive nye tekster, lave links osv. Det er derfor vigtigt at bruge gode, solide værktøjer, der kan hjælpe dig på vej på SEO rejsen.

Det værktøjer vi arbejder meget med hos Snippet SEO er:

  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Ahrefs (Brug Ubersuggest og Google Keyword Planner som erstatning)

De to første er Googles egne redskaber. Når du bruger disse får du korrekt information om bl.a. klik, eksponeringer, placeringer, hvor dine besøgende kommer fra, hvilke søgeord der performer godt og meget mere. Så kan du træffe datadrevne beslutninger, der kan resulterer i hurtigere vækst.

Det sidste værktøj, Ahrefs, bruger vi primært til to ting: søgeordsanalyser og domæneanalyser. Dette værktøj er utrolig godt, men desværre koster det også en del penge. Du kan derfor bruge Ubersuggest og Google Keyword Planner sammen, så vil du opnå et lignende resultat.

Brug et bureau med speciale i små virksomheder

En løsning er selvfølgelig altid outsourcing. Det eneste problem er, at mange virksomhedsejere er blevet skræmt at et markedsføringsbureau – enten pga. en for høj pris eller et for dårligt produkt. Man kan derfor med fordel spørge om en prøveperiode, få en pris og sammenligne med andre SEO bureauer og samtidig sammenligne deres oplæg. Hvor får man noget for prisen, og hvor lukker de bare varm luft ud?

Nogle SEO bureauer specialiserer sig også i små virksomheder. Derfor vil de vide, at prisen kan være et følsomt punkt, og derfor vil den blive holdt nede. Samtidig vil de vide, hvor man skal lægge sine kræfter, for at man får mest muligt ud af pengene.

Hos Snippet SEO er vi eksperter i SEO, og vi har mange små kunder. Vil du have hjælp til din SEO? Så spørg os gerne om pris, strategi eller andet, så hjælper vi gerne!

Skaber din hjemmeside værdi?

Lad os hjælpe dig med at lave din hjemmeside om til en fuldtidssælger - tag et strategimøde med os og få et oplæg om, hvad vi kan gøre for dig.